Ontdek wat je moet weten over de nieuwe Range Rover

In 2022 verschijnt alweer de vijfde generatie van de Range Rover op de automarkt. De Range Rover is al een halve eeuw op de markt en trekt nog steeds een groot publiek aan. Hoe steekt de geschiedenis van de Range Rover in elkaar en wat is precies nieuw aan de Range Rover 2022? En wat maakt de nieuwe Range Rover interessant voor jou? JLR Cars vertelt je alles wat je moet weten over de splinternieuwe Range Rover.

Wat je moet weten over de Range Rover

De Range Rover is een luxe terreinwagen afkomstig uit Engeland en kreeg vooral na de Tweede Wereldoorlog grote bekendheid. In 1970 verscheen de eerste Range Rover met vierwielaandrijving. De luxe SUV met uitstekende terreincapaciteiten wist het hart van het grotere publiek te veroveren. Sinds de introductie in 1970 is het model continu aan het evolueren geweest. In 1994 verscheen de tweede generatie van de Range Rover en in 2001 volgde de derde generatie. De vierde generatie in 2012 viel vooral op dankzij de lichtgewicht aluminium carrosserie. En in 2022 verschijnt dan eindelijk de nieuwe Range Rover.

Wat is er nieuw aan de Range Rover?

Met de Range Rover 2022 kies je voor een adembenemende wagen. Het is de perfecte kruising tussen een terreinwagen en limousine en hij valt direct op vanwege het unieke ontwerp. Hij is elegant, luxe en volledig te personaliseren. Bovendien is ook de technologie verfijnd en heb je de keuze uit vier hybride-aandrijflijnen. In 2022 is de Range Rover ook te koop als plug-in hybrid en in 2024 is er zelfs een volledige elektrische Range Rover verkrijgbaar. De algemene uitstraling is niet veel anders dan zijn voorgangers, maar toch is hij wel degelijk vernieuwd. Het is de meest gestroomlijnde Range Rover ooit en je hebt de keuze uit 4, 5 of 7 zitplaatsen. De Range Rover beschikt verder over een luxe interieur en hij is voorzien van het luchtzuiveringssysteem Cabin Air Purification Pro om allerlei nare geuren, bacteriën, virussen en schimmels tegen te gaan. Indrukwekkend is ook de infotainmenttechnologie Pivo Pro die is uitgerold via twee schermen. Nieuw Dynamic Respons Pro, een elektronische rolcontrole die sneller werkt dan een traditioneel hydraulisch systeem.

De belangrijkste cijfers van de Range Rover 2022 op een rij

De Range Rover 2022 beschikt over een aantal eigenschappen en details waar je niet omheen kan. We zetten de belangrijkste cijfers van de nieuwe Range Rover op een rij:

  1. De Range Rover 2022 heeft een vermogen tussen de 249 en 530 pk.
  2. De topsnelheid van de nieuwe Range Rover bedraagt 206 kilometer per uur.
  3. De snelste Range Rover gaat in 4,6 seconden naar 100 kilometer per uur.
  4. De Range Rover is verkrijgbaar met een benzine- of dieselmotor en is later ook verkrijgbaar als plug-in-hybrid.
  5. De kofferinhoud van de Range Rover varieert en ligt tussen de 818 en 1.841 liter.
  6. De totale lengte van de nieuwe Range Rover is 5,052 meter.

Welke Range Rover technologieën zijn nieuw?

De Range Rover 2022 beschikt over een aantal nieuwe technologieën. De Range beschikt bijvoorbeeld over Dynamic Response Pro, een 48-volt anti-overhelsysteem om overhellen tegen te gaan. Opvallend is ook het Terrain Response 2-systeem waarmee de Range Rover zelf de beste instellingen kiest in plaats van dit alleen maar aan de bestuurder over te laten. Aan de binnenkant is ook het Pivi Pro-infotainmenttechnologie naar een hoger level getild. Daarnaast geeft het touchscreen haptische feedback bij aanraking. Hoe luxe wil je het hebben? Overigens werkt dit technologische systeem naadloos samen met het 13,7-inch Interactive Driver Display en het Rear Seat Entertainment-systeem voor de passagiers achterin.

Wat is de prijs van de Range Rover 2022?

Rond de jaarwisseling wordt er gestart met de bouw van de nieuwe Range Rover. De startprijs is fors hoger dan bij de vorige generatie en begint bij een bedrag vanaf 123.800 euro.

Waarom jouw voorkeur uitgaat naar de nieuwe Range Rover

Er is altijd een goede reden om de Range Rover 2022 aan te schaffen. Waarom loont het om de nieuwste Range Rover te kopen?

- Je kiest voor een indrukwekkende terreinwagen uit Engeland.

- Range Rover gaat met de tijd mee en zet maximaal in op verduurzaming. Daarom heb je de keuze uit een plug-in hybrid model en in 2024 is er ook een elektrische variant te koop.

- Je geniet van een karakteristieke terreinwagen met de uitstraling van een limousine.

- De Range Rover 2022 is geschikt voor particuliere én zakelijke Range Rover-liefhebbers.

Koop een Land Rover 2022 bij JLR Cars

Zijn er plannen om de nieuwe Range Rover aan te schaffen? JLR Cars heeft ook voor jou de geschikte Range Rover 2022 in de aanbieding. Kom langs in onze showroom en laat je bijpraten door een van onze verkoopadviseurs. Natuurlijk zijn jouw persoonlijke wensen ons belangrijkste uitgangspunt. We vertellen je daarom alles wat je moet weten over de nieuwe Range Rover die je vanaf 2022 aantreft in onze showroom.